Castleton extension allowed after modification

0
Have your say

PLANS for an extension at a house in Castleton have been allowed after an original plan was modified.

Applicant Ian Watson of Church Street, Castleton told the North Yorkshire Moors planning committee the proposed extension would be a continuation of a two storey lean-to beyond the rear wall of the original house.

It would fall short of a first floor window so that it did not block light to the neighbouring house and it would provide additional bedroom space and a shower room and would be constructed of matching stone with a slate roof.

It was designed to use year round solar energy, natural light and solar hot water panels.

Mr Watson also applied to reposition the front door down the street to where an original entrance to the house had existed. It would allow access from Church Street directly into the dining-kitchen room rather than into the lounge to provide a better internal layout.

Danby and Castleton parish councillors supported the scheme but there were objections from a neighbour who claimed the extension would block light to his house.

Planning officers recommending approving the application said that the revised plan would not be unduly obtrusive or have an adverse impact on neighbouring properties